Welkom bij Skéépe! Onze webshop ligt vol met prachtige schapenvachten van Texel. We vertellen je graag meer over deze schapenvachten.

Als je geboren bent op Texel, dan vind je een schaap niets bijzonders. Je groeit met ze op, want op Texel staan duizenden schapen. En als je maar éven over het eiland fietst, zie je dus overal schapen. Pas later op school leer je over de Texelaar, een bijzonder schapenras, dat stamboekhouder is van veel schapen over de gehele wereld.


Over ons Skeepe Texel

Het leven van onze Texelse schapen

Naast de 14.000 schapen die op Texel grazen, worden er elk jaar duizenden lammeren geboren. Niet alleen komen veel toeristen in het vroege voorjaar om de lammeren te bewonderen (en te aaien). Ook voor mensen die wonen op Texel is het een hele belevenis, dit nieuwe leven en het begin van een nieuw lenteseizoen. Elk jaar ga ik met mijn twee dochtertjes naar de schapenboerderij om lammetjes te aaien. Ook het scheren van schapen is voor een kind een belevenis en heel leerzaam.

Als Texelaar besefte ik me, dat de wol van de schapen en ook de vacht van die dieren heel speciaal zijn. Het bevat een hoge hoeveelheid wolvet (lanoline) en zeker dat van een schaap dat ook echt op Texel heeft geleefd. Dit komt door de zilte wind en grond en het voedsel dat ze hier eten. En ook al vind je de Texelaar overal ter wereld, ons eigen Texels klimaat maken de vacht en de wol van een zeer hoge kwaliteit.

De schapenwol van Texel is bekend, denk aan de dekbedden en de kussens. Maar hoe zit het met de schapenvachten? Via, via kwam ik er achter dat de vachten van de Texelse schaapjes niet gebruikt werden. Dit verbaasde me en ik wilde hier graag iets mee doen! Om een lang verhaal niet nog langer te maken… Ik ben de vachten gaan gebruiken en we verkopen op het moment de beste kwaliteit schapenvacht die er te vinden is. Een 100% natuurlijk en ecologisch product. En dát voor dezelfde prijs als alle andere schapenvachten in de wereld. Mensen zijn heel verrast, als we het verschil in kwaliteit laten voelen van verschillende vachten.

We maken prachtige schapenvachten in alle kleuren. Voor home en living, baby’s en huisdieren. Maar waar ik heel blij om ben is dat we nu ook producten maken welke mensen helpen. Mensen die aan bed en/of rolstoel gebonden zijn en/of last hebben van doorligplekken (decubitus). Denk hierbij aan een hielbeschermer. De wonden genezen door de inzet van onze medicinale schapenvacht-producten van Texel. De cliënten willen onze producten preventief blijven gebruiken. Ik ben hier zo trots op! Op dit moment zijn we druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten voor bijvoorbeeld het stuitje en de elleboog. We werken hiertoe samen met de Noord-Hollandse thuiszorgorganisatie Omring.

De kracht van vacht, van het schaap van Texel!
Sanne Schoo
Skeepe.nl


Een duurzaam restproduct

Wat belangrijk is om te weten, is dat de schapen niet geslacht worden voor de vacht maar voor het vlees. Omdat Skéépe gelooft in duurzaam omgaan met zo'n restproduct, laten wij deze speciale vachten looien, en zo geven wij de vacht van het Texelse schaap een tweede leven!

Waar komen de schapenvachten vandaan?

Wat onze vachten uniek maakt, is dat ze niet alleen van het Texelse schapenras zijn maar ook bij de Texelse boeren hebben geleefd. De schapen en lammeren lopen vrij rond in de Texelse buitenlucht en genieten van de ruimte in de weilanden. Door het speciale eilandklimaat op Texel, krijgt de schapenvacht een unieke structuur en is van een extra goede kwaliteit.


De trots van Texelse kwaliteit

Texel is trots op zijn schapen en op zijn schapenwol. Texelse wol is zeer uniek in zijn soort. De wol wordt gevoed door de zilte zeelucht, wind en zon. Deze condities zorgen voor de beste wol omdat ze de vacht van het Texelse schaap volumineus en kroezig maken. Daardoor is het extra zacht, veerkrachtig en optimaal isolerend. Door deze ideale combinatie van isolatie én ventilatie past de schapenvacht zich als het ware aan je lichaamstemperatuur aan; heerlijk warm in de winter en lekker koel in de zomer.

Puur natuur en duurzaam

Door de zon, wind en zeelucht is de vacht grover, ruig maar zacht en van een dikkere kwaliteit. Het is daarom geschikt voor een groot aantal doeleinden. Texelse wol wordt namelijk ook verwerkt in dekbedden, kussens, onderdekens, futons, kleding en vele andere producten. Zo ontstaat een prachtig natuurproduct; pure, zuivere scheerwol. En het mooiste is: bij het scheren van de vacht van, groeit na elke scheerbeurt de wol vanzelf weer aan!

Zachte en warme ondersteuning

Schapenvachten hebben bovendien een positieve invloed op onze gezondheid. Een schapenvacht is een bewezen preventief hulpmiddel bij doorliggen (decubitus). Ook mensen die last hebben van spierpijn of rugklachten kunnen het beste liggen op een schapenvacht. Doordat de vachtdichtheid groot is, wordt je lichaamswarmte vastgehouden als je erop gaat zitten of liggen. Een Texels schapenvacht is een heerlijke zachte ondersteuning die zorgt voor verlichting bij (doorlig) pijn.

Neem gerust een kijkje tussen ons aanbod Texelse schapenvachten. We hebben schapenvachten in diverse soorten, maten en kleuren.

Vraag? Vraag?
Vraag? Vraag?