Medicinale schapenvacht en lamsvacht

medicinaal gelooide schapenvacht of lamsvacht helpt bij pijnklachten die ontstaan door langdurig zitten of liggen. De vacht helpt u om doorligplekken (decubitus) te voorkomen en werkt drukverlagend om zo pijnklachten te verminderen. Met een Texelse medicinale schapenvacht kunt u decubitus voorkomen en ervaart u meer comfort in bed, stoel of rolstoel. Decubitus, of doorliggen, ontstaat door langdurig in een houding te zitten of te liggen. Decubitus komt dan ook vaak voor bij bedlegerige patiënten in verpleeghuis of ziekenhuis. Door te veel druk op één plek op het lichaam, kunnen wonden en zweren ontstaan. Een medicinaal gelooid schapenvacht of lamsvacht is zeer zacht voor de huid, broeit niet en verlaagd de druk op pijnlijke plekken.

Koop 2 schapenvachten en krijg een wolkam t.w.v. €14,95 GRATIS!

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

Een Texelse medicinaal gelooid schapenvacht is van hoge kwaliteit

De Texelse schapenvachten zijn afkomstig van het ras de Texelaar. De vacht van de Texelaar staat bekend als beste schapenvacht door de dikke wol en structuur. Deze eigenschappen maken dat de wol stevig maar zacht aanvoelt en tegelijkertijd ademend is. Hierdoor zal een vacht niet broeien en op de juiste manier de temperatuur reguleren.

Wat is het verschil tussen een medicinaal gelooide schapenvacht en een gewone vacht?

Een medicinale schapenvacht wordt op een speciale manier gelooid. Hierdoor is de vacht extra zacht en veilig voor de huid en blijft de lanoline of wolvet behouden. De lanoline staat bekend om zijn goede eigenschappen voor uw huid en wordt daarom ook vaak gebruikt in schapenwol crèmes.

Daarnaast wordt een medicinale schapenvacht kort geschoren. Hierdoor komen de haren van de wol op één lengte en is deze comfortabel om op te liggen of zitten. Door het kort scheren van de medicinale vacht is deze ook druk verlagend en helpt het dus op een natuurlijke manier, bij pijnklachten.

Een gewone schapenvacht is ook heel prettig om op te zitten of liggen maar is door de langere haren, minder geschikt voor in de zorg. Deze vachten worden dus vaak gebruikt voor het aankleden van een interieur.

De voordelen van een medicinaal gelooide vacht op een rij:

  • De vacht voorkomt doorligplekken (decubitus).
  • Een veilig natuurproduct die helpt bij gewrichtspijn en andere pijnklachten.
  • Zacht voor de huid door de aanwezige lanoline.
  • Vochtregulerend en broeit niet.
  • Ze zijn (met mate) wasbaar met een wolwas van 30 graden.

Welke medicinale schapenvacht kopen? Wij geven graag advies!

Als u op het punt staat een medicinale schapenvacht te kopen, dan is het goed om te weten waar u rekening mee moet houden.

De juiste maat schapenvacht

De medicinale vachten komen in drie verschillende maten. De kleinste is onze medicinale lamsvacht. Een lamsvacht is kleiner en fijner dan een schapenvacht en door de afmeting, goed te gebruiken om op te zitten. De medicinale lamsvacht wordt ook vaak gebruikt voor in het wiegje van uw baby en zorgt voor een veilige en comfortabele nachtrust.

Onze grote medicinale schapenvacht is al wat dikker en groter van afmeting. Hierdoor is hij goed te gebruiken in een stoel met rugleuning of aan het voeteneind van uw bed. Decubitus komt namelijk vaak voor op de hielen.

De extra grote medicinale schapenvacht komt van de grootste schapen en zijn langer dan 125 cm. Deze vachten zijn goed voor in uw stoel maar ook om op te liggen in bed. Deze XL schapenvacht is door zijn grote afmeting voor vele klachten te gebruiken.

Medicinale schapenvacht wassen

Het mooie voordeel van een medicinale schapenvacht, is dat u deze kunt wassen. Wij raden wel aan om dit niet te vaak te doen, omdat de lanoline in de vacht minder wordt en het leer stug wordt als deze te snel opdroogt.

Onze tips voor het wassen van een schapenvacht:

Was de vacht altijd op een speciaal wolwas programma en met een wolwasmiddel

  • Laat de vacht zo langzaam mogelijk drogen en rek deze tijdens het drogen af en toe op. Droog de vacht niet in de zon of in de droger
  • Als de medicinale vacht alleen aan de bovenkant vies is, neem deze dan of met een vochtige doek of maak de vacht schoon met een stofzuiger
    • Wilt u meer advies voordat u een medicinale schapenvacht gaat kopen? Neem dan gerust contact op met ons.