Blog

 1. The advantages of a sheepskin for your baby or child

  The advantages of a sheepskin for your baby or child

  As a mother of two, I know that after the birth of a baby you only want the best and the most natural for your child. Now, six years later, I also know that this is not really possible. Especially sleeping well is a must for everyone.

  So I have let both my daughters sleep, lie and play on a medicated lambskin and the benefits soon became clear! The difference was especially noticeable with the first one, as I did not have the experience with a medicated lambskin for babies (and not really with babies either, by the way :-). It was then easy to see what the use of a Texel lamb's fleece did.

  After the first few weeks of almost no sleep, I put a medicinal lambskin in the cradle and immediately noticed the result! She slept better and was much calmer. I then also started using a lambskin for playing during the day or lying in the playpen, I ended up taking the lambskin everywhere with me!

  In addition, the lambswool is also a safe surface for

 2. Wat is nou eigenlijk een medicinale schapenvacht?

  Wat is nou eigenlijk een medicinale schapenvacht?

  Al vele eeuwen worden schapenvachten gebruikt voor comfort en sfeer in de woning: de decoratieve eigenschappen spreken voor zich, en ook het aspect van warmte en weelde behoeft geen toelichting.

  Medicinaal gelooid

  Van wat recentere datum is de ontdekking, of het uitvinden, van speciale looiprocessen die medicinaal worden genoemd. Hierbij is sprake van een proces dat het wolvet (lanoline) in stand houdt, en van lanoline is redelijk overtuigend aangetoond dat het een helende en beschermende werking heeft voor de huid.

  Een tweede kenmerk is dat het een chloorvrij looiproces is, waarbij de natuurlijke geur in lichte mate aanwezig blijft. Door het ontbreken van de blekende werking van chloor is medicinaal gelooide vacht eerder lichtgeel dan wit van kleur. In plaats hiervan heeft de vacht een antibacteriële werking en geeft ze geen irritatie, ook niet bij contact met de naakte huid.

  Het helpt bijvoorbeeld bij kloven en doorliggen!

  Een veelvoorkomend fenomeen bij mensen met een gevoelige, droge huid is het ontstaan van kloven in de huid van de voeten.

 3. Een vloerkleed van schapenvachten. Maak een statement in je interieur

  Een vloerkleed van schapenvachten. Maak een statement in je interieur

  Nou heb ik, in de loop der tijd, natuurlijk behoorlijk wat schapenvachten en schapenvachtproducten door mijn handen zien gaan, maar ik blijf toch altijd erg onder de indruk van de vloerkleden. Zo’n vloerkleed van soms wel 8 vachten aan elkaar, blijft indrukwekkend en is een echte eyecatcher in je interieur.

  Een bestelling van een vloerkleed is altijd een leuk project. Het begint met het uitzoeken van de juiste kleur. Het moet natuurlijk wel matchen met de rest van je interieur en omdat de vloerkleden met de hand worden gemaakt, wil je hier wel de goede keuze in maken. Als de keuze van de juiste vacht is gemaakt, zoeken we een mooi aantal vachten bij elkaar en worden deze in het atelier op maat gesneden en aan elkaar genaaid. Zodra zo’n vloerkleed dan weer terugkomt om klaar te maken voor verzending, is het elke keer weer een feest om het resultaat te mogen zien!

 4. Jeej, mijn eerste echte Skéépe blog! Eerst maar eens de uitleg over het begin van de echte, Texelse schapenvacht van Skéépe.

  Jeej, mijn eerste echte Skéépe blog! Eerst maar eens de uitleg over het begin van de echte, Texelse schapenvacht van Skéépe.

  Hoi, ik ben Sanne. Geboren en getogen op Texel en sinds kort super trots op de speciale vachten en medicinale producten die ik heb kunnen ontwikkelen en selecteren.

  Het begon eigenlijk allemaal met de interesse voor mooie schapenvachten voor je interieur. Een schapenvacht staat altijd mooi maar al snel merkte ik verschil in kwaliteit. Doordat ik zelf van Texel kom, wist ik dat het schapenras de ‘Texelaar’ wereldberoemd was vanwege de kwaliteit van vlees en wol. Het gekke is dat ik, zelfs als Texelaar, altijd dacht dat de schapenvachten niet alleen van het Texelse ras waren maar ook echt van Texelse bodem kwamen. En dat bleek dus helemaal niet waar!

Vraag? Vraag?
Vraag? Vraag?