Voetenwol

Schapenwol heeft een verzorgende en beschermende werking op de huid. Hierdoor kan het gebruikt worden bij ongemakken zoals blaren, drukplekken, en andere gevoelige plekken aan de huid of voeten. Door een plukje schapenwol op de gevoelige plek te plaatsen, wordt de huid verzorgd door de lanoline en beschermd door de veerkracht van de wol. Ervaar zelf direct het comfort bij gevoelige drukplekken.

Texelse Schapenwol voor je voeten

De veerkrachtige wolvezel zorgt voor een dempende en beschermende laag over de huid

Schapenwol biedt comfort en verzorging door de lanoline en de veerkrachtige structuur, die een dempende werking heeft. Hierdoor is wol zeer geschikt bij verschillende ongemakken door wrijving en druk, vooral aan de voeten. Denk hierbij aan blaren en drukplekken. Omdat de wol van nature ademend en vochtregulerend is, sluit het de huid niet af zoals een pleister. Hierdoor gaat de plek niet broeien of zweten en krijgt de huid de ruimte om comfortabel te blijven.

Schapenwol bevat lanoline voor de huid en heeft antibacteriële eigenschappen

Naast deze voordelen bevat schapenwol lanoline en heeft het antibacteriële eigenschappen. Hierdoor wordt niet alleen de drukplek ontlast maar tegelijkertijd ook de huid verzorgd. Lanoline, ook wel wolvet genoemd, heeft een verzachtende en voedende werking op de huid, waardoor deze heerlijk zacht blijft en niet uitdroogt. De antibacteriële eigenschappen van de wol zorgen ervoor dat de plek hygiënisch blijft. Omdat het een natuurproduct is, kan de wol ook ingezet worden bij de meest gevoelige huid, zelfs voor de tere babyhuid, bijvoorbeeld om luieruitslag te verzachten.

De wol verwarmt de huid zonder te broeien

Onze Texelse schapenwol verwarmt de huid op een aangename manier en is nuttig bij koude voeten. Omdat de wol ademt, gaat de plek niet broeien of zweten, terwijl deze toch warm blijft.

Skéépe heeft wandelwol, voetenwol, heilwol en anti-druk wol

Omdat schapenwol voor zoveel verschillende klachten kan worden gebruikt, hebben wij 4 verschillende soorten wol die voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt:

Wandelwol: Ideaal tijdens het hiken ter voorkoming van blaren.
Voetenwol: Niet alleen voor blaren maar ook voor voetproblemen zoals likdoorns en ingegroeide nagels. 
Heilwol: Voor de meest tere en kwatsbare huid. Ideaal voor in de kraamtijd.
Antidruk-wol: Zorgt voor een zeer goede demping bij doorliggen (decubitus) en andere drukplekken.

Skéépe wol is uitsluitend afkomstig van de Texelse boerderijen

De wol van Skéépe is uitsluitend van de schapen die bij de Texelse boeren leven. De schapen genieten van het vrije leven inde wei en hun wol wordt gevormt door het zilte zeeklimaat van het eiland. Dit maakt onze wol extra uniek en van de beste kwaliteit.


Niet gebruiken bij: Open wonden, beschadigde huid of lanolineallergie. Bij specifieke aandoeningen of chronische klachten, adviseren wij eerst een arts te raadplegen. Wol verzacht en verzorgt, maar is geen geneesmiddel. Skéépe maakt geen medische claims; wij bieden natuurlijke wolproducten voor comfort en verzorging.

Vraag? Vraag?
Vraag? Vraag?