Hoe moet ik mijn schapenvacht schoonmaken, wassen, reinigen of onderhouden?

Door de lanonline / wolvet die van nature in een schapenvacht voorkomt, is een vacht vuilafstotend en zelfreinigend. Toch kan een vacht wat vaal worden of kan er een vlek in komen. Hoe maak je de vacht dan het beste schoon? We geven graag advies!

 


Onderhoud, reinigen, schoonmaken van uw schapenvacht

Kun je een schapenvacht wassen in de wasmachine?

Een schapenvacht wassen is niet aan te raden, de lanoline verdwijnt uit de vacht en het leer wordt er stug van. Een schapenvacht die nat is geweest of gewassen is in de wasmachine wordt er dus niet beter op.

Maar mijn schapenvacht is echt vies en ik wil hem toch graag wassen.

Een schapenvacht stomen:

De beste manier is dan om de schapenvacht met een speciale wol reinigingsmiddel te laten stomen.

Schapenvacht reinigen door een handwas:

Het op de hand wassen van een schapenvacht kan het best in koud water en met een speciaal wolwasmiddel.

Een schapenvacht in de wasmachine wassen:

Gebruik dit als laatste optie. Was de schapenvacht op een speciaal wol-programma met een wolwasmiddel. Heeft u geen wol wasprogramma op uw wasmachine? Gebruik dan een kort programma op maximaal 30 graden.

De manier van drogen van de schapenvacht is ook belangrijk!

Als het leer van de schapenvacht te snel opdroogt, dan wordt deze hard en stug en dat is natuurlijk zonde. Een natte vacht schud en knijpt u eerst uit en laat u dan zo langzaam mogelijk drogen. Hang de vacht dus niet in de zon maar bijvoorbeeld in de badkamer en rek het leer tijdens het droogproces regelmatig op. Het kan best even duren voordat de vacht droog is maar u heeft dan wel het mooiste resultaat.


Wat is de beste manier om een schapenvacht schoon te maken of vlekken te verwijderen?

Vlekken uit schapenvacht verwijderen:

Vlekken in de wol, kunt u met een vochtige doek schoonwrijven. Probeer hierbij het leer van de vacht niet nat te maken.

Een schapenvacht buiten laten luchten:

Uw vacht knapt er vaak van op om deze even uit te kloppen en buiten te laten luchten. Liefst in de mist! Dus bij een hoge luchtvochtigheid maar zeker niet in de regen. Heeft het gesneeuwd? dan kunt u de vacht met de wolkant in de sneeuw leggen.

De wol van uw vacht borstelen doet wonderen:

Er zijn speciale borstels en wolkammen beschikbaar om de wol van uw vacht een opknapbeurt te geven. Als de wol door gebruik er minder mooi en vilt uitziet, krijgt deze weer een zachte uitstraling door de wol te kammen of te borstelen. Hierdoor verwijdert u ook vuil uit de vacht.

Stofzuigen:

Na verloop van tijd kan er vuil en stof in de wol van uw schapenvacht gaan zitten. U kunt uw schapenvacht dan reinigen om deze gewoon schoon te maken met uw stofzuiger.

 


Mijn schapenvacht stinkt of heeft een sterke geur

Door het looien, wat voornamelijk met natuurlijke producten gebeurd, kan een vacht in het begin wat sterk ruiken. Ook de lanoline kan een geur hebben die sommige mensen vinden stinken. Met name de medicinale vachten ruiken in het begin wat sterk. Deze geur wordt door sommige mensen als onaangenaam ervaren. In dit geval kunt u de vacht het beste af en toe buiten laten luchten. Laat een vacht het liefst luchten bij een hoge luchtvochtigheid zoals mist, maar niet in de regen.

De geur wordt altijd na een aantal weken vanzelf minder en uiteindelijk verdwijnt de geur vanzelf.


Wat is wolvet / lanoline en waar is het goed voor?

In een schapenvacht zit van nature lanoline / wolvet. Deze lanoline is eigenlijk eerder een soort was dan vet. Deze lanoline werkt vuilafstotend en weert ook nog eens bacteriën! Het houdt de vacht dus eigenlijk schoon. Het wolvet heeft ook een helende werking voor uw huid. Het heeft een helende werking en wordt daarom ook vaak gebruikt voor crèmes en zalven.

 


Een medicinale schapenvachten of een gewone schapenvacht, wat is het verschil?

Medicinale schapenvachten en producten:

Medicinale schapenvachten of gezondheidsvachten worden op een speciale manier gelooid, zijn hierdoor wat geler van kleur en worden korter geschoren. Dit maakt de vacht beter geschikt om te gebruiken voor gezondheidsklachten zoals decubitus, astma of gewrichtsklachten. Ze zijn dus bedoelt om te gebruiken voor medische doeleinden. Medicinale vachten worden ook vaak gebruikt voor gebruik bij baby's en kinderen.
Door het speciale ecologische looiproces is de vacht ook beter te reinigen. De vacht kan hierdoor gewassen worden maar doe dit evengoed zo min mogelijk.

Schapenvachten voor uw interieur:

Onze gewone schapenvachten worden ook natuurlijk gelooid en zijn bedoelt voor uw interieur, home en living. Een schapenvacht geeft een warme uitstraling en is zeer comfortabel op de bank, in uw stoel of buiten op uw terras. Hierdoor zijn de vachten ook in meerder uitvoeringen en kleuren verkrijgbaar!

Skeepe verkoopt de 100% Echte Schapenvachtproducten zoals Medische Schapenvacht , Schapenvachtbont, Schapenvachtdekens, Babyschaapvacht, Huishuiden, Gekleurde Schapenvacht enz. van vele jaren met vele tevreden klanten over Nederland. Ervaar 's werelds beste schapenvachtproducten.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
WhatsApp Chat WhatsApp Chat